Beestjes kijken in het Hluwehluwe Park

Beestjes kijken in het Hluwehluwe ParkOnderweg naar ons volgende resort maakten we nog een stop bij de zulu’s. Hier zagen we hoe deze mensen leven. Dit was echter één grote poppenkast voorstelling. De mensen kwamen zo over dat ze er geen zin in hadden. Bij één of andere dans werd ik ook nog uitgekozen en moest ik helaas ‘vrolijk’ meedoen met de poppenkast. Beetje armen en benen in de lucht en dat was het dan wel.

Gelukkig lag het volgende hotel tien minuten verder op en toen wij bij de poppenkast voorstelling waren, had de buschauffeur de koffers al weggebracht. Het was een prachtig resort waar de wilde beestjes tussen de huisjes liepen. De koffers stonden al bij de kamers. Na het avondeten haalde Riaan de reisleider zijn gitaar te voorschijn en begon hij rondom het kampvuur een aantal nummers te spelen.

De volgende morgen stond weer in het teken van een gamedrive door het Hluwehluwe Park. Dit spreek je uit als: ‘Sloewiesloewie park’ en hier zagen we heel veel wilde dieren! Nadat we eerst een paar kleine beestjes zagen, zagen we boven op de berg in één spot vier dieren van de Big 5, de olifant, neushoorn, buffel en de leeuw. We reden verder en de kudde olifanten die we vanaf de berg zagen, zagen we van heel dichtbij en op een geven moment stonden we zelfs tussen de kudde. Wat was dat gaaf om mee te maken, zo groot (en ook kleine kalfjes) en zo dichtbij!!!

We reden verder en de olifanten vervolgden ook hun weg. Heel bijzonder dat we elkaar meerdere malen kruisden en konden ze volgen tot dat de kudde de rivier overstak. Dat was ook heel gaaf om te zien, want de kleine kalfjes hielden met hun slurf de staart van hun moeder vast en kregen een steuntje in de rug om een hoge stap te maken.

Terug bij het hotel hadden we vrij af en kon iedereen doen en laten wat hij wil. Er was nog een mogelijkheid om een optionele excursie te doen, maar ik besloot om lekker te relaxen bij m’n huisje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.