Op 9/11 naar New York

Uitzicht New YorkHet begon als een geintje: “ik wil best een keer gokken in Las Vegas”, zei Mark tegen mij toen we een in het casino in Amsterdam waren. Mark en ik had ook nog geen vakantieplannen en van het één kwam het ander. Alleen was ik zelf al een keer in Las Vegas geweest en wilde dan ook wat nieuws zien.

Mark is ook niet de moeilijkste en al snel hadden we een leuke reis uitgestippeld. Zonder er bij na te denken was op 9/11 naar New York onze eerste vlucht. Achteraf een goede keuze, want we hadden door deze datum goedkope vliegtickets.

We keken er al tijden naar uit en afgelopen vrijdag 11 september vlogen we naar New York. Aangekomen in Amerika zagen we in de verte al de stad liggen met zijn hoge wolkenkrabbers. We waren snel door de douane en gingen vervolgens met de metro naar downtown Manhattan.

Ons hotel lag tegenover Madison Square Garden, waar ook een metrostation was. Alleen hadden wij een verkeerde uitgang genomen en moesten nog een klein blokje om wandelen om het hotel te vinden. Snel ingecheckt, de koffers op de kamer gedropt om vervolgens de stad te verkennen.

Dit besloten we te voet te doen en liepen naar financial district, waar ook het World Trade Center is. Na een flinke wandeling kwamen we er aan en bij het World Trade Center zag het zwart van de mensen. Dit hadden we toen ook maar links laten liggen. Mark wilde graag Wall Street zien en daar hadden we dan ook een rondje gelopen.

Het was inmiddels begin van de avond en besloten met de metro terug te gaan richting Time Square te gaan om daar een hapje te eten. Bij het Hard Rock Café maakte Mark kennis met de grote Amerikaanse porties eten.

Na het eten besloten we terug maar het hotel te gaan om vervolgens een goede nacht te maken. Zelf had ik redelijk geslapen, maar Mark had duidelijk last van het tijdverschil. Hij had ongeveer vier uurtjes geslapen en was toen klaar wakker. Hij besloot om vier uur ’s nachts naar de gym te gaan om een uurtje te gaan sporten. Dit leidde ook tot een verbaasde blik van de bewaker toen hij de weg er naar toe vroeg.

Sightseeing

Zaterdag morgen gingen we vroeg uit de veren om vervolgens er een lange sightseeing dag van te maken. Na het Starkbucksontbijt gingen we onze hop-on hop-off bustickets halen en onze New York pas voor de attracties die we die dag wilde zien.

Onze tickets haalde we vlakbij Top of the rocks op en besloten deze attractie niet over te slaan. Na een kleine wachtrij voor de lift gingen we naar boven. Het uitzicht was geweldig en je kon de gehele stad bekijken. Na wat fotootjes gemaakt te hebben, gingen we met de bus verder naar onze volgende bestemming, 9/11 memorial.

Het duurde met de bus ruim een uur en zagen veel van de stad. Bij de bushalte gingen we eerst nog lunchen en daarna was het nog een tien minuutjes lopen. Ook deze dag was het druk. Er stond een gigantische rij voor de kaartverkoop van het museum, maar gelukkig konden wij met de New York pas deze rij omzeilen. Het 9/11 memorial museum staat precies op de plek van de twin touwers, waar veertien jaar geleden de terroristische aanval plaatsvond.

Het museum bevindt zich onder de grond en is groots opgezet. Overal zie je brokstukken, foto’s en de wanden zijn dezelfde muren als toen. Al met al is het een indrukwekkend museum en ze laten je naast de aanval op het WTC ook de verhalen en beelden van de andere neergehaalde vliegtuigen op 9/11 zien.

Buiten weer aangekomen namen we een kijkje bij de twee grote vijvers met watervallen die op exact de zelfde plek staan al eerst de twee toren. Her en der stonden verschillende bloemen tussen de namen van de overledenen. Erg indrukwekkend allemaal.

Het was inmiddels einde van de middag en namen de bus terug richting ons hotel. Het weer was omgeslagen en we kregen te maken met een klein buitje. Terug in het hotel gingen we even een uurtje plat om vervolgens het Empire State Building te bezoeken. We zagen buiten dat de toren in de wolken stond en bij de kassa gaven ze ons dit ook aan. Boven aangekomen zagen we inderdaad niet veel, maar je zag de lichtjes van de gebouwen, auto’s en straten af en toe wel door de wolken heen. Er stond veel wind en met af en toe een buitje was het erg fris op de toren. We wilde net weg gaan toen alles open trok en mooi uitzicht hadden van de verlichte stad.

Toen we weer met beide benen op de grond stonden, besloten we het kroegje naast de toren in te duiken, omdat het ineens hard begon te regenen. In het kroegje kon je bier proeven van verschillende New Yorkse bieren. Wij als liefhebbers konden dit aanbod natuurlijk niet laten gaan. We kregen zes verschillende biertjes te proeven en waren het beide er over eens dat de eerste twee het lekkerst waren.

Gratis New York verkennen

Zondagochtend besloten we weer vroeg op te staan en gingen met de bus weer richting financial district. We wilden het Vrijheidsbeeld bezoeken, maar ze zeiden tegen ons dat je hier een aantal uurtjes zoet mee kan zijn. Bovendien was het prijzig om het te bezoeken en wij vonden er langs varen ook al voldoende. Met onze bustickets konden we ook de boot pakken, maar die ging jammer genoeg niet heel dicht langs het Vrijheidsbeeld en bracht ons richting Brooklyn. We gingen aan wal naast de Brooklyn Bridge en besloten over de brug te lopen terug naar Manhattan.

Terug in Manhattan pakten we de bus en maakten een Tour door Brooklyn. Gelukkig pakte de bus wel een andere brug. Een leuke tour maar dit hoefde voor ons geen vervolg te krijgen. Toen we terug waren, pakten we de volgende bus richting Central Park en gingen we na een kleine wandeling een paar boemerangs gooien.

’s Avonds doken we een sportcafé in en zagen we de finale van US Open. We gingen daarna snel naar bed, want de volgende morgen moesten we in de spits vertrekken naar het vliegveld om onze vlucht naar San Francisco te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.