Zwemmen in de Indische Oceaan en nijlpaarden spotten

Zwemmen in de Indische Oceaan en nijlpaarden spottenJammer genoeg moesten we na twee nachten het hotel verlaten en ging de reis verder naar St. Lucia. Een lange reis van zo’n zeven uur rijden, maar onder weg maakten we een leuke stop in Durban. Even de pier opgelopen om mooie foto’s te maken en vervolgens lunchen bij een strandtentje op de boulevard.

Na de lunch vervolgden we onze weg richting St. Lucia en kwamen we nog langs het mooie voetbalstadion van Durban, waar Nederland tijdens het WK2010 Japan en Slowakije van de mat speelde.

Aangekomen in St. Lucia werd je meteen gewaarschuwd voor nijlpaarden, het gevaarlijkste dier van Afrika. Het kon namelijk zo zijn dat ze ’s nachts aan land kwamen en door de straten van het plaatsje liepen. Na een kort nachtje was het vroeg opstaan voor de eerste gamedrive van de vakantie. In de open jeep reden we door het Isimangaliso Wetland Park. Een bijzonder nationaal park dat vijf ecosystemen kent. Tijdens de excursie zagen veel wilde dieren waaronder de neushoorn en de buffel van de Big 5!

We trokken zo’n dertig kilometer het park in en aan het einde van de weg kwamen we bij Cape Videl aan, waar je kon zwemmen en snorkelen in de Indische Oceaan. ’s Middags maakten we nog een boottocht waar we heel veel Nijlpaarden, een paar krokodillen en een zeearend zagen, die tijdens zijn duikvlucht mooi voor mijn camera zat.

Na de boottocht moesten we een uurtje rijden naar ons volgende hotel maar daar de volgende keer meer over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.