Over Bart de Wit

bart de witMijn naam is Bart de Wit, 34 jaar oud en woonachtig in Vinkeveen. Na het behalen van mijn VMBO-tl diploma ben ik de opleiding IT-Mediaproductie gaan volgen op het Grafisch Lyceum te Utrecht. Deze MBO-opleiding duurde vier jaar en hiervoor heb ik in 2007 mijn diploma behaald. Daarna ben ik op de Hogeschool van Amsterdam de HBO-opleiding Media, Informatie & Communicatie gaan volgen in de richting van Redactie & Mediaproductie en in mei 2012 heb ik hiervoor mijn diploma behaald.

Met deze twee opleidingen heb ik ervaring opgedaan op het gebied van gedrukte media, internet, radio en televisie. Tijdens mijn MBO-opleiding heb ik twee meewerkende stages gedaan. De eerste was bij drukkerij Verweij Printing en heb ik ervaring opgedaan van het gehele drukproces. Mijn tweede stage was bij A-side Media. Hier ik heb ik ervaring opgedaan met DTP, het maken van websites en website optimalisatie, waarbij websites beter worden gevonden in diverse zoekmachines.

Tijdens mijn HBO-opleiding heb ik een specialisatie gedaan op het gebied van radio en heb ik twee meewerkende stages gedaan. De eerste was in Amsterdam bij Zoom.in, een bedrijf dat op internet in verschillende landen en talen nieuwsvideo’s publiceert en ik heb bij het productiebedrijf op de sport- en buitenlandredactie stage gelopen. Ik monteerde veel video’s, schreef voice-overs en ging regelmatig op pad om verslag te doen.

Mijn tweede stage was een redactie en productie stage bij de televisieredactie van TROS Sterren.nl in Hilversum. Op de redactie maakte ik diverse draaiboeken, schreef presentatieteksten voor de presentatoren, ging op pad om verslag te doen van bijvoorbeeld een cd-presentatie en deed soms alleen de gehele regie. Daarnaast heb voor Sterren.nl Radio mijn afstudeeronderzoek gedaan. Met het onderzoek heb ik onder andere onderzocht hoe het radiostation zich beter kan aansluiten bij de doelgroep.

Momenteel ben ik werkzaam als online marketeer bij Walraven in Mijdrecht. Walraven is een grote producent op het gebied van installatie materialen en je komt deze producten dan ook tegen in elk huis of gebouw. 

Reizen

Na de rondreis die ik in 2010 maakte door Europa is reizen een passie van mij geworden. Samen met Rick Aarsman, Pieter Liesveld, Rogier Cretier en Stefan Gijssen had ik in een camper gehuurd en hadden we een ‘Eurotrip’ gemaakt. In drie weken tijd reisden we door Nederland, Duitsland, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Kroatië, Slovenië, Italië, Zwitserland, Frankrijk, Luxemburg en België.

Na mijn studie op de Hogeschool van Amsterdam wilde ik een overzeese reis maken en ben ik voor zeven weken naar de Verenigde Staten geweest. Eerst maakte ik samen met Rick Aarsman een rondreis door het westen van de Verenigde Staten. Deze reis duurde drie weken en begon in San Francisco. Naast San Francisco bezochten we de steden Las Vegas en Los Angeles en de nationale parken: Yosemite Park, Death Valley, Bryce Canyon en Grand Canyon. Tevens brachten we een bezoek aan de indianenreservaten Monument Valley en Antelope Canyon.

Na deze rondreis ging Rick Aarsman terug naar Nederland en ging ik naar de staat Hawaï. Deze laatste vier weken van mijn reis deed ik in combinatie met een Engelse cursus. In Honolulu, de hoofdstad van staat, heb ik vier weken lang een cursus gevolgd en deze heb ik geboekt bij Education First (EF). In mijn laatste week deed ik een Cambridge examen. Hieruit kwam naar voren dat mijn niveau B1 is en hiervoor heb ik een certificaat gekregen.

Tijdens mijn studie in Honolulu leerde ik veel mensen uit veel verschillende landen kennen. Met een aantal studiegenoten heb ik nog regelmatig contact via social media. Zo heb ik nog veel contact met Mayumi uit Japan en in september 2013 plande ik een vakantie om haar in Osaka op te zoeken.

Daarna heb ik nog vele mooie reizen mogen maken. Zo ben ik onder andere in Zuid Afrika, Verenigde Arabische Emiraten, Indonesië en de Dominicaanse Republiek geweest.

Mediaproducten

In mijn vrije tijd vind ik het leuk mediaproducten te maken. Zo heb ik de geboortekaartjes van mijn neefjes gemaakt en voor PMP Jachtbouw Jachtservice heb ik de website, visitekaartjes en diverse advertenties gemaakt. Daarnaast vind ik het erg leuk om te fotograferen, filmen, interviewen en deze dan te monteren tot een compleet eindproduct. Zo heb ik al van diverse reizen een vakantiefilm gemaakt.

Sport

Ik ben een sportfanaat en ik volg ook veel sporten, zowel grote als kleine sporten. Zo ben begin augustus 2013 naar Kopenhagen geweest om verslag te doen bij het Europees Kampioenschap Boemeranggooien. Op Twitter volg ik ook veel sporters en andere personen. Zelf trap ik graag een balletje bij voetbalvereniging sv Hertha. Bij deze vereniging heb ik ook een aantal seizoenen voetbaltrainingen verzorgd aan E- en D-pupillen en tegenwoordig beheer ik de website van sv Hertha.

Als in de winter het voetbal is afgelast en er natuurijs ligt, ben ik op de schaats te vinden om heerlijk een tocht te schaatsen over de Vinkeveense Plassen. Niet alleen gedurende de winter, maar vooral in de zomer kan je mij vinden op de Vinkeveense Plassen. Met familie en vrienden varen, zwemmen, vissen of barbecueën zijn één van de dingen die ik erg leuk vind om te doen.